Olika sätt att få extra färg i huden

August 21, 2023 by No Comments

När solens strålar inte räcker till, eller vi vill ha en snabbare och mer kontrollerad lyster, finns det många alternativ för att få extra färg i huden. Här tittar vi närmare på olika metoder, bland annat ovannämnda Melanotan.

1. Sola

Det naturligaste sättet att få färg i huden är genom att sola. När huden utsätts för UV-strålar från solen bildas mer melanin som ger huden dess bruna färg. Men det är viktigt att skydda huden från för mycket solljus för att undvika skador.

2. Självbrunare

Självbrunare är kosmetiska produkter som ger huden ett solbränt utseende utan exponering för UV-strålar. De innehåller ofta dihydroxiaceton (DHA), som reagerar med aminosyrorna i hudens yta, vilket ger en tillfällig brun färg.

3. Spray tan

Spray tan är en metod där en fin dimma av självbrunare sprayas på huden. Detta görs ofta i professionella salonger för att uppnå ett jämnt och naturligt resultat.

4. Solarier

Solarier är maskiner som avger UV-strålar och de simulerar solens effekt på huden. Även om de kan ge en snabb solbränna, finns det också betydande risker förknippade med överdriven användning, inklusive hudcancer.

5. Melanotan

Melanotan är en syntetisk form av ett peptidhormon som ökar produktionen av melanin i huden. Det finns två former, Melanotan I och Melanotan II, varav den senare också kan ha effekter på aptit, libido och fettomsättning. Det tas ofta som en injektion och kan leda till en mer bestående solbränna, även utan UV-exponering.

Det är viktigt att notera att Melanotan inte är godkänt i många länder på grund av oro för möjliga biverkningar och brist på forskning om långtidseffekter. Men du kan köpa den här: https://melanotanbutiken.biz/. Medan vissa användare rapporterar positiva resultat, rapporterar andra biverkningar som illamående, rodnad i ansiktet och ökad libido.